Boden Arena
10 augusti 2021
19:30

Referat: Bodens BK FF 2 - Ohtana/Pajala FF

På Boden Arena vinner ett reservbetonat Ohtana/Pajala mot Bodens BK2 med 1-0 (1-0). Matchens enda mål kommer redan i den 4:e minuten när Felle slår en lång utspark som i medvinden seglar över BBK:s mittförsvar och Joel Hiltunen är snabbt framme, hinner före en utrusande målvakt och slår in bollen till 1-0. Efter målet är det BBK som kommer att äga boll under första halvlek där OPFF satsar på kontringar. I den 20:e minuten stjäl Joel bollen av en ouppmärksam försvarare och löper sig fri mot målvakten, skottet pareras dock av målisen till hörna, BBK har mycket boll men skapar under första halvlek ingen riktigt farlig målchans så 1-0 blir paussiffrorna.

Andra halvlek inleds mer bestämt av BBK och i den 50:e minuten räddas Felle av ribban när ett skott passerar honom. Tio minuter senare tvingas Felle kasta sig i hela sin längd för att avstyra ett skott mot hans vänstra stolpe. I den 70:e minuten kommer Joel Hiltunen fram på högerkanten och rullar in bollen till en sopren Dennis Mäki som bara har att bredsida in bollen till 2-0, men Dennis lyckas från ca fem meter träffa målvakten som parerar och returen till Petri vars skott också klaras av målvakten. Sista tjugo försöker BBK trycka tillbaka OP men man skapar i princip noll i målchanser. Man spelar sig fram men inspelen tas om hand av Felle eller nån försvarare. Sista chansen kommer tio minuter från slutet när OPFF spelar snyggt på högerkanten där bollen når Liam vars hårda skott går mitt på målvakten. Efeter 92 minuter ljuder slutsignalen och Ohtana/Pajala har helt överraskande vunnit med 1-0.

Sett över hela matchen är segern inte orättvis sett till klara målchanser. Visst äger BBK mycket boll men OPFF försvaret var klockrent denna kväll. Felle Pekkari var suverän i målet och i den starka backlinjen plussar vi lite extra för Kotten Ylipää och Liam Alldén. På mittfältet var det defensivt arbete som gällde och alla gav allt. Extraplussen till Nisse Kenttä och Daniel Mäki. Offensivt var Joel Hiltunen enorm och skapade chanser och gav BBK:s backlinje fullt upp under hela matchen. I BBK går plussen till målvakten Anton Westerberg samt mittfältarna Elias Öhman och Sargal Amine Hejal.